We hadden zaterdag ‘reunance’ een jaarlijks terugkerende reunie tussen het gezin Jaspers en ‘the band’, aka Bora Bora (dit verhaal duurt even).

Bora bora is een gelegenheidsband van allemaal profi-muzikanten die al zeker 30 jaar, net zoals wij, hun zomers doorbrengen in Rosas. Wat begon als een studenten-lolletje groeide onder leiding van ‘the leader of the pack’ Ferhan uit tot een paar maanden per jaar optreden in bars en strandtenten (let op, niet met de pet maar geboekt door de lokaliteit). Niet dagelijks want het moet niet op werken gaan lijken, alhoewel er weken zijn dat ze elke avond de klos zijn, maar wees gerust, overdag liggen ze te bakken (en te lunchen).

Ondertussen zijn er een aantal op leeftijd, en de rest onder de pannen, dus moeten de bezoekers van de pittoreske Costa het doen met een schamele 5 weken per jaar. Anyway, we kennen ze al jaren, hebben altijd reuze lol en organiseren sinds jaar en dag aldaar ‘de kippenavond’ met geweldige gebraden kippen van de lokale markt (we komen tot the point…)

Omdat we de tijd tussen september en juli te lang vinden doen we sinds jaar en dag een ‘reunance’ met de harde kern en af en toe een nieuwe held. Die was zaterdag, er was kip, met de kruiden die ik elk jaar van diezelfde markt meeneem, maar er was de volgende dag ook kip over, dus maakte ik (hè hè…) deze kip. Van oude kip dus… maar superlekker!

Recept Afdrukken
Kip met groene groentes en citroen
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Gaar de groentes 3 minuten in ruim kokend water met wat zout en laat uitlekken.
  2. Snijd de kippenhuid in kleine stukjes en bak die op hoog vuur uit in de olie.
  3. Voeg als de stukjes huid krokant worden de sjalot en de de knoflook toe en fruit op een iets zachter vuur 2 minuten aan.
  4. Voeg de geplozen kip toe, zet het vuur weer hoger en bak rondom aan.
  5. Voeg als de kip warm is de groentes en bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten indampen tot er nog maar een klein laagje vocht onderin de pan zit.
  6. Breng op smaak met citroen-sap en -rasp en serveer direct.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.