Nieuwe week, klassiek gerecht. Een soort ‘kip in het pannetje’ maar dan net anders (het scheelt bijna niets…). Ik neem uitgebeende kippendij, ik ben niet van kluiven en ook niet van uitbenen met een tafelmes, vandaar!

Typisch een gerecht waar de kwaliteit van de ingrediënten het succes bepalen. T’is zo simpel en basic, de kip, spek en groentes bepalen de smaak. Oh…, en de bouillon natuurlijk (lekker zelf maken, klik hier hoe)

Receptje uit Eenpansbijbel

Recept Afdrukken
Kip 'bonne femme'
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom lichtbruin in olie. Zet apart.
  2. Fruit zilveruitjes rondom aan in boter, laat licht kleuren en voeg spekblokjes toe.
  3. Bak 5 minuten door, voeg aardappel en bospeen toe, bak nog 3 minuten door en voeg de kippendijen toe.
  4. Blus de kip af met witte wijn, laat aan de kook komen en voeg bouillon, champignons en laurier toe.
  5. Stoof de kip 25 minuten met de deksel voor 4/5 op de pan (1/5 open-4/5 afgedekt) en voeg de laatste 5 minuten de peultjes toe.
  6. Controleer de garing van de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met peterselie.

Reacties

  1. Door Karsten

    “met de deksel voor 1/5 op de pan”
    Wat bedoel je daarmee?

  2. Door Robin

    @Karsten: het deksel voor de helft op de pan is 1/2, dus 20% op de pan 😉

  3. Door Ben Hollestelle

    Julius heb je nog een top 2023 restaurants op de site?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.