Mijn superhandige nieuwe boek “BBQ recepten voor op de Kamado” ligt vanaf vandaag in de winkel. 244 pagina’s uitsluitend gericht op de Kamado (met een grote K!) voor € 16,99. Bestellen (gesigneerd) kan via de webshop en hij komt naar je toe.

Ik geef hieronder vast een voorproefje van een all time favorite uit o.a. Happyhappyjoyjoy. Als je het spek morgen maakt geef ik zaterdag de handleiding voor dit spek op gestoomde bao’s, met zoetzuur van komkommer en chili-mayonaise.

Recept Afdrukken
Vietnamees spek, de trick
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, vietnamees
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, vietnamees
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt suiker zonder te roeren tot een lichte karamel, voeg water toe (pas op, dat spettert) en laat de harde suikers in het water smelten.
  2. Meng met vissaus, rijstazijn, knoflook en Spaanse peper tot een marinade.
  3. Vacumeer het buikspek met de marinade (heb je geen vacumeermachine dan kijk je de slager lief aan) en gaar het geheel 2 uur in 5 liter warm water op 80ºC (makkelijk gaat dat in een op 80ºC voorverwarmde oven).
  4. Laat de zak met spek afkoelen in ijswater, haal het spek uit de zak, laat uitlekken en wat indrogen.
  5. Snijd het spek in plakken en grill om en om krokant op een op 250ºC opgestookte kamado.

Reacties

  1. Door Jan

    Hoi Julius,
    Is 130 g vissaus correct? Of moet het 130 ml zijn?
    Ik hoor het graag.
    Met smakelijke groet,
    Jan

  2. Door Jan

    Ik typ het fout ik bedoel 13 gram of 13 ml

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.