Nog niet eens bekomen van 1 november, was het gisteren alweer 3 november, en gaat het maar door. Met de pijn nog in de voetten zijn we vrijdag van start gegaan in de brasserie. Nog wat onwennig, iedereen moest nog een beetje zijn weg vinden, hadden we rond 1-en toch wat tafels bezet, en liep het lekker door. Gisteren dus het kookboek van het jaar evenement met een kleine 400 man over de vloer. Goed georganiseerd door Fusina Verloop, met veel bezoekers, leuke pers en natuurlijk een keur aan Nederlandse uitgevers. Mijn winkel-dames en -heren hadden de handen vol, en de brasserie puilde uit.

Hoogtepunt, althans voor mij, was een korte forumdiscussie tussen Will Jansen en 8 Culinaire Grootmeesters (Joop Braakhekke, Paul Fagel, Cees Helder, Theus de Kok, Robert Kranenborg, Jean Jacques Menanteau, Henk Savelberg en Cas Spijkers) die gezamenlijk een geweldig boek hebben gemaakt. Ik heb er 1 gekregen van het Spectrum, en heb het nu, 18 uur later al half uit. De borrel na afloop was kort maar hevig, onze Jos had weer geweldige happen gemaakt (o.a. de rillete van kabeljauw maar ook bbq-ed pork met crème van aubergines en het oude vertrouwde lofblaadje met roquefortboter, nu met gelei van appel) en Gilles, onze huissommelier schonk weer de meer dan lekkere wijnen uit zijn assortiment (o.a George Bertrand en Toques & Clochers). Kwart voor 6 werd iederen er uitgetrommeld door de boys van Westerpark, en om 7 uur lag ik thuis in bad, glaasje Millmanda onder handbereik, en het leukste boek van het jaar, Culinaire Grootmeesters dus, in de hand.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.