Bo Bech kennen we nog van Paustian* (8-11-2008 en 16-5-2010), het prachtige restaurant in de zeker zo mooie meubel-toonzaal. Bo heeft de ster en de 33 couverts ingewisseld voor casual en groot, en heeft nu Geist, vlakbij Nyhavn. Grote tent, 90 man kan er tegelijk zitten en die zitten er dan ook beide avonden dat we er zijn.

We starten met een Jarret de Montchenin van Chateau de Passavant uit de Anjou (F, 2009) en wat dungesneden courgette gemarineerd met pistache en curry, waarna tartaar van os met lumpviseitjes, citroenrasp en chili. Zo simpel als het klinkt, zo groots is het gerecht. Door met gegrillde avocado met verse amandelen, geschaafde bloemkool met schuim van karnemelk, of “brains” van tomaat met Noordzeekrab en verse munt. Ik noem er nog een paar, want we aten hier 2 avonden. Gerookte paling met zuring en knoflook, lamshart met gember, limoen, soja en sesam (superlekker) en zwezerik van de bbq met mosterdzaad en wortel.

Wat opvalt is dat Bo beide avonden zelf aan de pas staat, en samen met een assistente alle borden, en dat zijn er zo’n 900, dresseert. Het tempo is moordend, de druk is hoog, de zaak zit vol, maar het lijkt alsof het eenvoudig en soepel gaat. Geweldig om te zien. We sluiten af met een prachtige caramel met ijs, wat in schotsen op elkaar ligt.

Sigaren- en andere rokers, let op, er is een tuin, daar mag je roken, en daar moet je zeker een “lemon in lemon in lemon in gin” drinken. Citroengin, citroensap, citroengel met een hint van tijm…, ontzettend lekker, soort frisse limoncello waar je nu eens niet meteen lam van wordt…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.