Ik was maandag met Ferry naar de European Fine Food fair in Maastricht, zoals altijd een wild feest. ‘s Ochtends even naar kantoor, twee uurtjes rijden en rond 2-en op de beurs een glaasje halen bij Jan van As. Onze mede AFWASser Michiel is hier spreekstalmeester in een soort enorm circus van vis, waar de ene demo de ander opvolgt. We lopen een beetje door, Carl Siegert, Vlaamsch broodhuis, Magimix en worden bij Piazza d’Oro naar binnen getrokken door vriend Willem die zegt “als het geen tijd voor koffie is dan is het wel tijd voor Champagne”. Ondertussen heeft Hans (van Wolde) zich (met zijn nieuwe liefde) in de groep gegooid, die er op staat dat we vanavond met z’n allen eten in Beluga nxt door. We borrelen door, kopen “en passant” een vrachtwagen chocolade, komen de charmante Bianca van Chaud Devant (kokskleding) tegen, Bobberano van de plantjes en een nieuwe wijnvriend. Op dit uur (17.30) is uiteraard iedereen een vriend, zeker als hij of zij in wijn handelt, we halen Henri (Magimix-KitchenAid) op en struikelen bij AdBibendum binnen, waarna we afsluiten bij …… Jan van As, die net met de hele crew aan tafel gaan, op de beursvloer. Volg je het nog?? Dankzij Ferry zijn goede relatie met de ING staan we ongeveer in het gebouw en rond en uur of 8 rijden we de parking onder Nxt door in, en is Ferry een antenne arme. Bij Hans is het een wild feest, namedroppen?? Ramon Beuk, Angelique Schmeink, Jan van Lissum en zijn crew, Sidney Schutte (de Librije) en zijn crew, Erik van de eetkamer van Vinkeveen, en ga zo maar door. Op een gegeven ment komt de crew van Mise en Place binnen, met voorop Charly (de baas), die nooit van huis gaat zonder zijn trompet. Nu wordt het echt wild. De cocktails blijven doorkomen, sjampie, witte wijn, maar een occasional garnalenkroketje is alles qua eten, ze hangen met de benen buiten en niemand wil weg.

Ineens wordt Hans zo boos dat hij naar buitenloopt, het aanpalende eetcafé (Le Virage, cortenstraat 2-2b, 043 3216608, www.levirage.nl) afhuurt en in 1 keer de hele (zijn eigen) tent leegtrekt en bij het eetcafé naar binnen duwt. In plaats van dus exquise Beluga happen zitten we dus aan een slaatje en een biefstuk met frites, maar helemaal gezellig. Om 11 uur nokken we af, er zit een hotelletje boven en Charly gaat nu echt los op zijn trompet, en om 5 over 11 sta ik met 200 andere sardines opeengepakt in de Vogelstruys, het carnaval is begonnen. Van de Vogelstruys trompetteren we naar de Hommel, waarna we nxt door (van de Hommel) aftoppen. Het is 1 uur, we moeten nog een stiukje sturen, en je moet op het hoogtepunt stoppen. Half 4 gaat in Naarden het licht uit!! Nog even over de kop, als je mensen uitnodigt, ziet dat het in je eigen zaak misloopt en ze mee “durft” te nemen naar de buren, ben je voor mij de gastheer van het jaar, Hans….


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.