Omdat het nu weer wat lastiger is om uit eten te gaan, althans ’s avonds, halen we weer wat meer lekkers in huis (deed ik toch al). Een hele andere reden deed me in het altijd schone Alphen aan de Rijn belanden en op de terugweg werd ik als een magneet naar Dirk en Anneke Eveleens getrokken. Klik hier voor mijn post van 12 jaar gelden voor hun achtergrond.

Dirk, pas 73, is achter lekker aan het rommelen terwijl zijn mannen de paling in en uit de kasten halen. Dochter Paola doet voor de winkel en Anneke…, was misschien wel in hun lunchroom in Noordwijk?

De paling smaakte als altijd geweldig, een beetje warm gemaakt tussen een wit broodje, dodelijk lekker! Er gaat een pondje mee naar huis, een deel voor m’n zieke vriend (de DF heeft een griepje) en een deel voor de zondagmiddagborrel in huize Jaspers, die terwijl ik dit schrijf, op uitbarsten staat hahaha.

Hoe kom je bij de Palingrokerij van Dirk en Anneke; Je rijdt vanaf Amsterdam voorbij Schiphol (A4), afslag Alphen eraf, bovenaan links over de A4 heen, eerste stoplichten (voor de brug) links, 1sterotonde scherp rechts en bovenaan de dijk weer langs het water. Na een kilometer of 2 zie je links palingrokerij Eveleens. Die is het dus niet, maar 30 meter verder zie je links Dirk en Anneke Eveleens (Leimuiderdijk 227 in Burgerveen), daar is het dus wel!!

Dirk en Anneke Eveleens | Leimuiderdijk 227 |Burgerveen

Dagelijks geopend van 7:00-18:00


Reacties

  1. Door Rob Veenstra

    Wat leuk. Kom zelf uit Hoofddorp. En ken Eveleens, omdat vroeger mijn vader bij hen nog wel eens paling ging halen. En inderdaad wat waren die heerlijk. Mijn broer die in Rijsenhout woont, komt daar ook met enige regelmaat. In gedachten even terug in de tijd,

  2. Door Peter Kwinten

    ‘De paling smaakte als altijd geweldig, een beetje warm gemaakt tussen een wit broodje, dodelijk lekker!’
    Die omschrijving van dit waanzinnige broodje is echt helemaal ‘spot on’.

  3. Door Jaap Pronk

    Chef Jaspers wat een enorm leuk stukje heeft U geschreven over mijn favouriete zondagsuitje en horecadelicatesse !!!
    Verse in de natuur gekweekte paling komt levend aan in vrachtwagens en wordt opgeslagen in de kooien in de modder voor de deur van Eveleens. Dagelijks loopt Dirk zijn team met schep en emmer om een aantal palingen uit de “modderkooi” te halen, om gelijk daarna schoongemaakt aan een pen boven een knetterend houtvuur gerookt te worden…… Kan het nog verser ??
    Vele prijzen wonnen ze al met hun paling, als Scheveninger en visverslaafde, kwam ik als kind al paling eten met de zeeverkenners vanaf de Kaag. Inmiddels zijn onze kinderen (nu 15 & 19) vanaf baby opgegroeid met fruithapjes en zondag stukje warme Eveleens paling.
    Warm aanbevolen inderdaad !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.