Ik ben natuurlijk op zoek naar inspiratie in Hong Kong, iets wat je in Lung King Heen misschien niet zo snel opdoet, alhoewel die smaken…, maar bij Chom Chom wel. Verscholen in de Peel street in Hong Kong, zeg maar het nieuwste uitgaansgebied waar East en West probleemloos in elkaar overlopen, is dit een Vietnamees met westerse invloeden, of zo je wilt een westerse snackerie met Vietnameze invloeden.

De zaak is klein, de staff licht arrogant als we om 16.50 (we hebben een druk programma) binnenkomen, en we worden meteen weer weggestuurd…

chom chom  kruk

We wachten buiten op een omgekeerd kratje, waar we tijdens het proeven ook blijven zitten, en als we vertellen dat we uit Amsterdam, city of sin, komen smelten ze en worden ze aardig

chom chom interieur

De chef is Australisch, het eten wonderschoon maar vooral lekker. De bò lá lốt is goed (beef in betel-blad) alleen weet de eigenaar niet dat dit bò lá lốt heet. Hilaritieit in de keuken, en ik sta weer 1 punt achter. Squid with salt&pepper, bun cha porkskewer, het is allemaal top, maar de Phởroll steelt de show. Phở (spreek uit; faaaa….) is het nationale gerecht van Vietnam, een kruidige gevulde bouillon op basisi van rund, varken of vis, met veel groentes en noodles, een Vietnamees eet het elke dag. De Phở rolls zijn opgebouwd uit dezelfde ingrediënten maar dan als een soort zachte loempia, briljant (terwijl ik dit opschrijf bedenk ik me dat ik dit straks ook in happyhappyjoyjoy ga serveren, als niemand me voor is…, maar ach, ik was ook de eerste hier in NL met de buns…).

chom chom pho

Topadres, maar we haken om 17.55 af om om 18.00 in de rij te staan bij de buren…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.