Ik had er al eens in een boekkie over gelezen maar vorige week in Annerveensche kanaal voor het eerst geproefd, de methode Caveman.

Je maakt een lekker gloeiend vuurtje, trekt de föhn er even over heen zodat de meeste as in je haar zit en niet meer op de kolen ligt en legt zo “bloot” het vlees direct op de kolen. Even tot 120 tellen, afhankelijk van het vlees natuurlijk, omdraaien, aan het vlees geplakte kooltjes verwijderen en nog 120 tellen doorgaren. Direct eraf en dun trancheren, superlekker!

Ik heb het vorige week geprobeerd met sukade, waar ik de dikke zeen had uitgesneden, en zo heb je dan 2 platte lappen vlees, goed in het zout en peper, superlekker van smaak.

Ik had Ron al aan de Twitter, longhaas in plaats van sukade, nog lekkerder.

“Caveman”, do try this at home….


Reacties

  1. Door Niek

    Leuk dat mijn ‘caveman iberico procureur’ geïnspireerd heeft gewerkt. Je sukade ziet er top uit! Mooie garing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.