Het is zaterdag en ik heb de opening van de weekend-pop-up van Brandt & Levie https://www.brandtenlevie.nl/webshop/ gemist. De mannen, Jiri, Geert en Samuel, bestaan 10 jaar en zijn van een bescheiden worstmaker onder de rook van Amsterdam (Baambrugge “in” bij de Lindenhof) gegroeid naar een volwassen bedrijf in de Westhavens van Amsterdam. Er worden, natuurlijk, nog steeds worsten gemaakt, maar ook andere vleeswaren, hammen en ze hebben sinds een jaar of wat zelfs een heerlijke Kombucha (“Bucha”).

Voor dit weekend hebben ze een deel van de zaak van de Two Chefs op het Hugo de Grootplein in gebruik, die dat normaal voor partijen gebruiken, met de ingang aan de Bilderdijkstraat, alwaar een koeltoonbank staat waarachter een hoop bedrijvigheid.

Voor deze gelegenheid hebben ze eenmalig (ik hoop het eigenlijk niet) 10 verschillende verse worsten gemaakt met o.a. mole, calvados en boerenkool, en natuurlijk hun fantastische varkensvlees, want in goede worst zit varken, simple as that! Ik ga meteen voor een horizontaaltje, dus alle smaken op een rij, die thuis de freezer ingaan om na mijn Franse werkweek te gaan proeven. Ondertussen worden er ook ter plekke broodjes worst gemaakt en we gaan voor de worst van inktvis met rivierkreeft,  bloedworstcrème, mais en coleslaw, op een briochebroodje van bakker Kaandorp, onbeschrijfelijk lekker.

Op een klapstoeltje in de hoofdstedelijke  Bilderdijkstraat begint een mooie dag die uiteindelijk zal eindigen op een grauw industrieterrein in Utrecht, onder het genot van een lekker biertje.

Brandt & Levie (click to learn more)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.