Ieder jaar eten we traditioneel op de laatste maandag van augustus/eerste maandag van september de “nieuwe” zeetongen bij vriend Michiel in zijn Visaandeschelde. Dit jaar vierd ik mijn 59ste (men only) op die laatste maandag van augustus en gebeurde er daarna weer van alles, dus werd het begin oktober. Altijd “en petit comité” (on invitation only), altijd gezellig en vooral altijd lekker.

Het is vandaag niet alleen tong wat de klok slaat, we beginnen met heerlijke oesters, o.a. die Ierse (in Nederland afgewaterde) Mores,

een bruschetta met sardine en tomaat en een hemelse bourride (vissoep) met rouille en pernod. Er is ook nog een voorgerechtje alvorens we aan de tong gaan; hamachi met druiven, amandelen, krokante kippenhuid, crème van yoghurt en vadouvan, met een saus van ajo blanco (Spaanse saus van amandelen en licht knoflook).

De tong is top, wat wil je in het beste visrestaurant van Nederland (ja, dat mag ik zeggen), zo ook het garnituur, maar waar ik stiekem ook voor kom is de spinazie à la crème, die is zo bizar goed, niet normaal.

Na lang zeuren heb ik het recept gekregen, weliswaar een restaurant-recept, dus denk aan een hoeveelheid voor de hele straat, ik heb het maar zo gelaten…

Recept Afdrukken
spinazie à la crème
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een blanke roux.
  2. Beetje bij beetje melk toevoegen tot je een mooie garing krijgt.
  3. Zest, nootmuskaat, zout en peper toevoegen.
  4. Gaar hier dan de spinazie in, goed afproeven.
  5. Vul schaaltjes met spinazie à la crème, bestrooi met kaas en daarna met broodkruim en zet in een op 200ºC voorverwarmde oven tot je een mooie korst hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.