Gisteren de eerste kookles gehad in de nieuwe Smart Kitchen in de Kauwgomballenfabriek, geheel volgens het boekje! Alles werkte, timing was goed, gasten leuk, sfeer prima. Aansluitend een kleine reunie van de Vietnam trip, ik zeg kleine omdat Ellen er niet bij was. Borrellen bij Demmers in de Vesting, waarna gegeten bij het Arsenaal. Ik was Paul (Fagel) de dag ervoor al tegen gekomen bij de opening van de Kookfabriek waar hij lekkere bitterballetjes met lamsvlees in combinatie met een soepje van knolselderie maakte, wat gisteren ook de amuse bleek te zijn.
Paul is tegenwoordig van de kleine bordjes, wat heeft geleid tot een lagere besteding per gast, maar een toename van de omzet, en zo heeft de nestor van de Vaderlandse gastronomie een aardige truc bedacht om toch lekker vol te zitten. Chapeau….

Eerste gerecht is in sinaasappel gemarineerde zalm met schuim van biet en en truffelmayo, wat er prima ingaat. Remco is dol op hout dus we drinken een Bernardus van meneer Pon (Remco is nl. ook dol op Porsche’s), wijnmaker van het jaar in Amerika (USA, 2004). Tussendoor krijg ik een mini-glaasje heerlijke pompoensoep met spekroom, wat ik niet als gerecht heb besteld want te zwaar, maar waar ik wel benieuwd naar was, waarna we doorgaan met een coquille in de schelp, op spinazie, met een eendeleverkrul en schuim van voudevan. Heel lekker maar een geconcentreerd gebeuren, daar de coquille weg is voor je het weet. We stappen over op de speciaal voor Eric bestelde Faithfoul Hound (what’s in a name), een cabernet sauvignon uit Mulderbosch (SA, 2003), waarbij een stukje wilde eend, met een geconfijt pootje, witte bonen, groene kool en bietensaus. Het is een wild feest allemaal, super-gezellig, maar ook lekker. We toppen af met één van de lekkerste crème brulée’s ever, precies de goede dikte, lauwwarm en creamy, en nokken om half 12 af. Mooie avond en nog een kwis-vraag mee naar huis ook (sorry, alleen voor intimi…..)



Reacties

  1. Door Mike

    Hoi Julius,

    Is het recept van de tartaar van het wagyu vlees ergens terug te vinden?

    groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.