François Geurds is een veelzijdig man. Getraind door o.a. Heston Blumenthal is hij nu al weer een jaar of 7 gevestigd in Rotterdam. Eerst met Ivy, genoemd naar zijn moeder, en later omgedoopt in FG Restaurant**, daarna met FG Foodlabs* en nog even met FG Noodlebar. Foodlab loopt nog steeds als een malle, en de naastgelegen Noodlebar is na een grondige verbouwing de nieuwe thuishaven van FG restaurant. 3 sterren op 2 locaties, geen kleine jongen, en dat bewees hij gisterenavond weer, want en passant opende hij FG Bistro en stond op de openingsnight zelf aan de passe.

Het restaurant is eigenlijk van binnen niet veranderd, er hangen wat Franse schilderijtjes aan de ene muur, een fresco van de Arc de Triomphe siert de andere muur, en er staan wat geschilderde teksten op het plafond. De menukaart is wel totaal anders, Franse bistro-brasserie gemengd met wat aziatische gerechten, want anders gaat de chef zich vervelen meldt hij! De voorkant is in handen van vriend Gilles Faellens dus wat betreft de uitlsuitend Franse wijnen zit het ook goed. Het volledige assortiment van “zijn” Bacchantes wordt aangeboden, waaronder de geweldige “de battre mon coeur s’est arrêté” van Domaine Clos des Fées.

img_8950

De binnenkomst is wild want we vallen direct in de armen van vriend en collega Herman den Blijker, dus in no time staan er 4 gin tonics, escargots uit het vuistje en 4 schaaltjes met brioche en gebakken eendenlever die de kale chef met zijn grote handen in het gangpad even afmaakt.

img_8954

Aan tafel gaat het iets rustiger, ceviche van kabeljauw, Gillardeau oesters, pimentos de padron, garnalenkroketjes en aubergine met feta zijn de eerste shared happen.

De handen gaan op elkaar voor de kabeljauw met tomaat en knoflook, en de octopus met chorizo, superlekker, maar ook de handgesneden steak tartaar en de gestoofde lamsnek zijn lekker. Frieten top, groenten uit de oven zo nog beter.

img_8969

De avond eindigt met een laatste fles, “Images Derisoires” wederom van Domaine Clos des Fées (F 2012) en een handtekening op de Wall of Fame, waarna chauffeur Thomas ons weer rustig terugtuft naar 020.

img_8968

FG Bistro, Lloydstraat 204, Rotterdam, 010-7470150, info@fgbistro.nl, donderdag t/m maandag geopend vanaf 12.00, binnenkomst mogelijk tot 20.00

meer foto’s op Facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.