Even een hamburgertje tussen al het culinaire geweld, van Shake Shack.

Shake Shack werd in 2004 opgericht door restaurateur Danny Meyer, die toen al Union Square Café in bezit had (en nog een aantal andere zaken waaronder Eleven Madison Park***). Hij dacht dat een hamburgerkeetje voor de deur (in het park) wel lollig was en dat is na 3 drukke zomers een beetje uit de hand gelopen. Er zijn er ondertussen meer dan 100 in Amerika en de firma heeft een notering aan de New York Stock Exchange. Shake Shack gebruikt uitsluitend 100% Angus beef, vrij van hormonen en antibiotica.

                  Shake Shack burger    

1               Martin’s roll (licht beboterd en 1 minuut getoast), top

2 plakjes  tomaat

1 blad       sla

1 plak        American cheese 1 minuut meegebakken,

1                patty ground beef (50% sirloin, 25% brisket, 25% marbled chuck) uit de skillet

3 strepen Shack sauce

1                Martin’s roll (licht beboterd en 1 minuut getoast), bottom

 

                  Shack Sauce

160 gram   mayonaise, basis

15 gram     rode wijn azijn

15 gram     gele mosterd

50 gram     zoetzure augurk, in brunoise (kleine blokjes)

1/2 tl          paprikapoeder*

zout en peper

* er is een variatie met nog een 1/2 tl knoflookpoeder en een pinch cayennepeper, en er wordt gesproken over smokey…, Pimenton misschien?

Deze en nog 51 andere burgers worden uitvoerig beschreven in mijn nieuwe Ultieme Hamburger Boek. Tevens heb ik 4 hoofdstukken geschreven (buns, patties, toppings & sauces) waardoor je meer dan 1,5 miljoen verschillende hamburgers kunt maken.

 

Nu te koop in de boekwinkel en bij Bol.com voor € 19,95 (wees er snel bij want na 15 augustus worden ze € 25,= !)

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *