Na de slechte ervaring van giseteren bij Warpigs (maar wat een gaaf concept) gaan we vandaag terug naar een oude bekende, Kul.

Kul is een soort gastrobar/restaurant in het voormalige meatpackersdistrict waar we 2 jaar geleden aanschoven toen alle Nordic wieren, grassen en mossen ons de neus uitkwamen (ik meen me te herrineren dat we er na Relae echt klaar mee waren). We vonden het toen helemaal geweldig, het is vandaag gewoon goed!

We gaan sharen en starten met een prima terrine van gevogeltelever op dunne toast met chutney van groene tomaat, nieuwe aardappeltjes met pancetta en gruyère, wilde garnaal met spicy avocado en korianderdopjes, Noorse kreeft met baby-prei en gember, en kaak van zeeduivel met ketjap, mosterd en kimchee. Alle gerechten zijn goed op smaak, maar als we heel eerlijk zijn mist het wat spanning. Het is gewoon goed!

IMG_5968 IMG_5970 IMG_5972

Omdat we ons de vorige keer bijna hebben opgeblazen aan de Rib on Bone (maar wat hadden we toen zin in vlees) delen we nu nog 3 kleine vlees-voorgerechtjes. Errug lekkere Duroc ribs char sui, prima brisket met tomaat en pickled mosterd, en een, hoewel goed op smaak, wat taaie rundermuis met peterselie en Bordelaisesaus.

IMG_5989 IMG_5983 IMG_5976

Het culinaire orgasme komt bij het dessert. We krijgen eerst een verkeerd dessert, rabarber met munt en room, wat al ongelooflijk lekker is, maar dan. komt. er. toch. iets. lekkers… Vanille softijs met popcorn, karamel, marshmellow en Oreo cookies. Holy meck wat goddelijk!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.