Allereerst maar eens even excuus aan alle Italiaanse lezers, hoe durf ik hun Culinair Erfgoed te bezoedelen met room…, sorry, het zal niet meer gebeuren, ik heb het gerecht omgedoopt naar Spaghetti met pancetta, kaas en room!

We gaan door met een nieuwe dag!

Je zou er niet direct aan denken, eten op het Rembrandtplein, en je zou al helemaal niet denken dat dat daar ook lekker kan zijn, maar niets is minder waar. Voor mijn verjaardag heeft mijn zoon me meegenomen naar Inspiration 360, de geweldige show van Branson, Gore, Grylls en Elberse in de Ziggo Dome, waarna ik hèm na afloop mee heb genomen naar Castell op de Lijnbaansgracht (zie eerdere post).

Biefstukje aan de bar, en naast ons zitten 2 jongens die later de zonen van Escape man Ton Poppes blijken te zijn. Van het een komt het ander en 6 weken later zitten we in één van hun zaken op het Rembrandtplein, Bar & Kitchen van Rijn. Een megagrote zaak, die ondanks de hoogte akoustisch in orde is, met een lage en vooral later drukke bar, en een entresol voor groepen. Het blijkt dat ze hier ook regelmatig feesten geven, eerst lekker eten en dan na een kleine ombouw partytime, je ziet het zo gebeuren.

We starten met een schuimpje van rode biet met geitenkaas en een pipetje met sap van rode kool, gelei van peer en een mosterdcrème. Misschien wat ver gezocht, zeker zo’n pipetje, maar de smaken zijn goed. Het eerste gerecht is zuurkool met daarop paling wat hoisinsaus en Hollandse garnalen. Een mooi rijk gerecht waarbij de zoetheid van zuukool en hoisin de paling en garnalen bijna in gevaar brengt maar het gaat goed. Glaasje rosé…

img_0196

Nog beter gaat het met de coquilles St Jacques, kort krokant gebakken maar van binnen nog licht glazig, die geserveerd worden met een duxelles van champignons, trompettes de la mort, een schuim van aardpeer en een kreeftenjus. Glaasje Sancerre…

img_0197

We krijgen nog een gerechtje voor het pièce, Ibericowang (varken dus) met schuim van bacon, kaantjes van buikspek, spitskool en royaal truffel. Glaasje Rioja… Pièce is fazantenborst met stamppot-boerenkool 2016, paddestoelen, balsamicouitjes en een saus afgebonden met lever. Superlekker! Glaasje blauwe Zweigelt…

img_0208

Het dessert, we gaan all the way, is een kern van chocolade met daaroverheen een schuim/crème van rode biet en krokante hazelnoot. Lekker maar ook gevaarlijk want als je in één hap chocolade en biet eet moet je goed op de verhouding op je lepel letten.

img_0206

De warme chocolade-crème-koekjes in de uitgestoken biet (foto helemaal boven) zijn een trouvaille en erg lekker.

Totaal onverwacht op het licht-platte Rembrandtplein ontzettend lekker gegeten.


Reacties

  1. Door Fabio Cappellano

    Ciao Julius!
    Respect voor je reactie, bedankt voor de aandacht en jouw aanpassing. Italianen houden van goed eten en fijne proevers houden van Italiaanse eten daarom de vele reacties vermoed ik.
    Als eens een Italiaanse kok nodig hebt, weet je mij te vinden!
    Ciao, Fabio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.