Vandaag staat wortel in Julius’ Voorraadkast, vandaar dit heerlijke gerecht wat ik elke 2 weken wel een keer maak. Voor de volledigheid geef ik ook nog een inspiratielesje worteltartaar (klik hier). Voor wat meer pit doe ik ook vaak 200 ml sinaasappelsap met 200 ml kippenbouillon. Succes!

Recept Afdrukken
Wortels gestoofd in sinaasappelsap
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil bospeen en snijd ze doormidden.
  2. Smelt boter in een koekenpan en bak hier de wortels om en om in aan tot ze kleuren.
  3. Bestrooi met zout en overgiet met sinaasappelsap. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten zacht stoven.
  4. Controleer de garing en breng op smaak met peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.