Zaterdag was het weer zover, 3de aflevering van Tijd voor Elkaar, met de famile Bruijs. Terwijl Arie met Joke en één van haar broers ging golfen, ben ik met 2 andere broers wijn gaan proeven in de kelders van Cave Cadier in Cadier en Keer. Wat bijna niemand weet is dat wij exact onder het golfterrein in de mergelkelders aan het proeven (borrelen eigenlijk) waren terwijl Joke boven onze hoofden haar laarzen aan het ruïneren was in het gras. Een mooie dag die afgesloten werd met een mooi klasssiek diner. Oestertje bij de borrel met een glaasje Ruinart champagne, salade van kreeft met roquette-olie om mee te beginnen, waarna coquilles St. Jacques met een beurre blanc van Noilly Prat, en een lekkere Toques & Clochers in het glas (F, 2002, Autan). Zacht gegaarde rib eye met gratin dauphinois, puree van aardpeer en dubbelgedopte tuinboontjes met bieslook en room was het pièce, met een mooie Mas Borras pinot noir van Torres (E, 2004). Het toetje was misschien een beetje te hip, zoete minestrone met citroensorbet (soepje op basis van Moscato d’Asti met fijngesneden courgette, paprika, bosbessen en dragon), maar het weerhield Joke er niet van om nog even een medley’tje Beatle nummers te zingen na afloop.
Volgende week zaterdag weer kijken hoor, Tijd voor Elkaar, 19.30 op NL 2 (Ap, als je dit leest kun je dan even op de reactie-button klikken en zeggen wie er komen, dank). Oh ja, zowel de kijkcijfers als de waardering waren mooi gestegen, maar het blijft moeilijk als je het moet opnemen tegen Ter land, ter zee en in de lucht, waar Willy uit Bokneukersveen melde dat hij alweer voor de 63ste keer meedeed!!!!


Reacties

  1. Door Sandra

    Ik weet niet of ‘t zo gemonteerd was of deze mevrouw echt zo’n drama queen is, maar wij waren er in ieder geval erg gelukkig mee toen jullie gisteravond Ephenlania naar huis bonjourde. Dit enorme gebrek aan zelfkennis was echt wat teveel van ‘t goede (zeker voor mensen die Rico vorig seizoen al vrij slecht trokken)
    Anyways, verder super programma waar je als welwillende thuiskok zo af en toe nog best wat leuke dingen van opsteekt! Ben benieuwd wie deze week weer overleeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.