Tip van Martijn in Saigon, en die weet het want die woont daar al jaren èn heeft smaak.

Sushi Rei. We komen best laat binnen, rond de kok van 2 , en de 8-persoons sushibar zit met 5 man gevuld en we zijn met zijn 4-en. Aanpalend is er een soort glazen kubus met een hele lage tafel waar je in de lotushouding aan moet zitten maar goddank zit er een verborgen ruimte onder waar je je benen in kan stoppen.

We gaan zitten en er komt een lieve mevrouw ons van alles brengen (kaarten, water, natte doekjes ) die bij elke keer binnenkomst haar schoen uitschopt en die na de boodschap ook weer achteruit aantrekt. Tikkie hilarisch, maar wel superbeleefd, zeker omdat we onze schoenen na binnenkomst ook meteen uit moesten doen.

Er is 1 menu, Omakase, dus wat de chef bepaalt, en dat start met huisgemaakte tofu van aubergine met snowcrab. Pats meteen raak, als je tenminste van de silken consistentie van tofu houdt, de smaak is geweldig.

Door met sashimi van chutoro (de vette tonijnbuik), tai (bot), kamasu (Japanse barracuda) en hotate (coquille). Alles natuurlijk kraakvers en dus lekker, en het mooie is dat je niet doodgaat van de wasabi, zoals hier vaak uit de tube, maar dat het een hele zachte scherpte heeft van verse wasabi.

3de gerecht is gestoomd ei met octopus, met een soort paddenstoel-bouillon van 3 verschillende soorten paddenstoel. Waanzinnige smaken weer, maar je moet van dat zachte houden.

Door met Spanish mackerel, die wij hier kennen als de gevlekte koningsmakreel, met 2 soorten lotus en zeewier. Balans!

De geweldige sushi wordt geserveerd in 2 gangen, 8 stuks in totaal, waarvan 1 zoete, zeg maar de tamago (omelet) maar dan zonder rijst, en een bakje met Hokkaido zee-egel en zalmeitjes op een bodempje lauwe sushirijst.

De maaltijd wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een kommetje miso soep, en als ik nu moet zeuren had die wel iets hoger op smaak gemogen, maar een druppeltje sojasaus doet zoals altijd wonderen.

Geweldige lunchplek en oase van rust in het altijd hectische Saigon.

鮨励


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.