Soms valt het mee, en soms…, valt het tegen!

We gaan vandaag naar T’ang court***, de andere 3-sterren Chinees (naast Lung King Heen) in Hong Kong, deze keer op Kowloon in het pompeuze Langham hotel. De ontvangst is super-vriendelijk; 你在什麼名字你預訂 (under what name did you make the reservation) en we worden direct naar een ruime 3-persoons tafel op de 2de verdieping geleid. Er is geen maître, de meneer van de deur brengt ons naar de tafel en verdwijnt. Er komt een andere, aardiger meneer, met aan elke hand minimaal 12 vleeskleurige pleisters, en die brengt kaarten, water en jasmijnthee.

We starten met wat dim sums, gestoomde har gau (garnalen) en een andere met garnalen, varken en koriander, die super lekker zijn. De char sui buns, kleine ronde broodjes gevuld met smeuïge char sui vleesvulling zijn ook top, en de garnalen-loempia’s ook (niet zo lekker als die in Happyhappjoyjoy, eerlijk is eerlijk).

De gewokte beef in saus van jonge gember en ananas doet erg denken aan sweet and sour pork, maar is lekker, vooral de jonge gember, al die paprika hoeft van mij nooit zo.

De kip met zwarte bonen en sjalot (foto bovenaan) is loeiheet (ºC) maar erg lekker alleen jammer dat die Chinezen altijd die botten van de kip helemaal tot gruuzels hakken waardoor je constant botscherven loopt uit te spugen. De broccoli met crabmeat is prima maar mist smaak, maar met de heerlijke XO-saus maak je alles lekker, wat ook geldt voor de visbouillon met kai lan.

We nemen geen dessert, maar krijgen ondanks dat we geen koffie nemen wel wat zoets van het huis, een soort bloemenjelly met wat onduidelijke sliertjes en een peertje van deeg met een zoete witte bonen vulling. Hadden ze niet moeten doen!

Resumerend, er was niets aan. Het was allemaal prima bereid, maar het mistte karakter en smaak. Ik weet 10 plekken waar je in Amsterdam beter Chinees eet. Jammer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.