We slapen in het Park Hyatt, een hotel wat ik 15 jaar geleden al in de steigers zag staan, maar wat pas sinds 3 jaar open is. De ontzettend aimabele maar vooral kundige Jan Peter van de Ree was hier de general manager vanaf dag 1, maar is helaas overgeplaatst naar Dubai (Grand Hyatt en Hyatt Regency), waardoor de ziel een beetje uit de hut is. Geweldig hotel evengoed, met een lekkere brasserie, een prima lobby-bar en een geweldig restaurant op de eerste verdieping, Square One. Vanuit open keukens komen de gerechten van alle kanten naar je toe, rauw, gebakken, gegrilld, gestoomd, gewokt, gefrituurd, allemaal vanuit verschillende open locaties, redelijk spectaculair. Communicatie gaat natuurlijk deels via bonnenprinters, maar ook met walkie talkies zonder dat het hinderlijk is. Een gekoelde muur van glas gevuld met wijn, meter of 5 hoog, domineert de entrée, waar tijdens één van onze vorige diners in oktober een noodreparatie moest zorgen dat de hele kast niet in duizend stukken onderaan de trap kwam te liggen. We hebben hier meerdere avonden gegeten, niet alleen omdat er niet echt beter is in de stad, maar vooral omdat we helemaal uitgeteld van één van de vele expedities terug kwamen, even wilden douchen waarna eten.

Meestal wat Vietnamese hapjes vooraf, natuurlijk Imperial rolls, de kleine loempia’tjes die je na frituren met wat kruiden in een blaadje sla hoort te rollen, maar ook garnalenpasta gerold om suikerriet waarna gegrilld, en stukjes pikant vlees gewikkeld in pakketjes van lotusbladeren. Allemaal even lekker, oh ja, oesters even op de grill, in de schelp, met munt en basilicum, soft shell gefrituurd, morning glory (groente) met crispy knoflook en gebakken tin ly flower. Niet alles tegelijk maar verdeelt over meerdere avonden. Chenin blanc Vinum Stellenbosch (SA, 2005, kan niet in de schaduw staan van de Chenin blanc van Jean Daneel), Marques de Riscal riserva (E, 2003), Mas la Plana van Torres (E, 200?), maar vooral de lekkerste rib eye van de laatste jaren. Gegrilld corn fed Omaha beef, medium rare, echt helemaal super. De laatste dag is het ons zelfs gelukt eindelijk wat sashimi van tonijn voor Eric te krijgen, door simpelweg de tonijnsteak ongebakken en gesneden te bestellen. Had veel voeten in aarde, maar is toch gelukt. Iedereen blij dus, in dit “home away from home”.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.