Ik heb al eens eerder over Soigné geschreven, maar dat was nog in de tijd van Sidney, die nu Fraiche in Naarden uitbaat. Soigné in de Kapelstraat in Bussum is overgenomen door Dennis en Frank (de chef), beiden ex-Amstel Hotel. Het ziet er onveranderd uit, en na te zijn gaan zitten in de wat krappe stoeltjes, aan het wat krappe tafeltje, drinken we een glaasje Saxenburg chenin blanc/viognier “Guinea Fowl” (SA, 2007). Ik zeg trouwens we, ik bedoel ik, Eric is op dieet (eerste dag!) en neemt een halfje Fleury…..

Amuse bestaat uit een risottoballetje met kerrie en Hollandse garnalen, en een beetje tartaar van makreel met een rolletje courgette waarin prei en gember. Allemaal prima. We houden het light, dus gaan voor de steak tartaar van rund met enoki (paddestoeltjes), gepocheerd kwartelei, zongedroogde tomaat en balsamicosiroop. Het is allemaal lekker en we vragen ons af waarom ze hier niet met de benen buiten hangen. Is het de sneeuw of is het het Gooi? Feit blijft dat zo gauw je een beetje boven het maaiveld uitkomt in het Gooi, culinair-service-geld (onlosmakelijk met elkaar verbonden) het moeilijk wordt de hut dagelijks te vullen. Donderdag, vrijdag daargelaten, puilen de top-restaurants niet uit, ik rijd er dagelijks langs en zie altijd lege tafels. Genoeg…… We gaan door met geroosterde rogvleugel (Eric aan de tonijn) met slakjes, witte bonen en vadouvanvinnaigrette (mengsel uit India met o.a. mosterdzaad, kunjit, kerrieblad, knoflook, komijn en fenegriek), klassiek met een twist zullen we maar zeggen. We slaan zoet en kaas over, drinken nog één glas rood en lichten om kwart voor 10 het anker. Een vroegertje, maar we zijn wel de laatsten die vertrekken!! Een stuk boven het maaiveld overigens, Soigné…..



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.