Een te makkelijk receptje vandaag, maar van niemand minder dan Margo Reuten van Da Vinci* in Maasbracht. We draaiden jaren geleden met Topchef een dag bij deze powerwoman en ze kon zich niet helemaal vinden in de keuze van de koksbuis van Kranenborg. Ze stoof naar d’r kantoor en trok een hagelnieuwe Bragard-buis uit een kast, in zijn maat hahaha.

Sjalottencompôte dus, superlekker bij een mooi stuk vlees of gevogelte.

Recept Afdrukken
Sjalottencompôte
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de sjalot aan in de helft van de olijfolie, zonder te kleuren.
  2. Voeg de rest van de olijfolie toe alsmede de ketjap, en laat iets inkoken.

Reacties

  1. Door Coen

    Rode uien aanbraden. Niet bruinen.
    Balsamico toevoegen iets in laten koken.
    Zelfde resultaat. Iets minder vet.
    Ook goed bij kaas.

    Coen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.