Vandaag geen compleet gerecht maar meer een lekkere snack uit Korea. Supermakkelijk om te maken en beslist niet duur.

Recept Afdrukken
Pompoen-pannenkoekjes (neulgun hobak jeon)
Maaltijd snack
Keuken Koreaans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Koreaans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de pompoen in plakken en snijd die plakken in lucifers (julienne)
  2. Bestrooi de pompoen met zout en suiker laat een kwartier staan, voeg bloem toe en meng goed (als de massa erg nat is van het pompoensap voeg je nog iets bloem toe). Laat weer een kwartier staan
  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en maak een hoopje van 2 eetlepels pompoen in de pan.
  4. Spreid de pompoen uit tot een pannenkoekje van ø 10 cm en leg er een stuk groene peper op.
  5. Bak het pannenkoekje ± 2 minuten op iedere kant en controleer de garing (de pompoen moet zacht zijn en het pannenkoekje aan beide zijdes krokant). In een groete pan kun je een paar pannenkoekjes tegelijk maken.
  6. Meng kikkoman, rijstwijazijn, Spaanse peper en sesamzaad tot een sojadip die je serveert bij de koekjes.
Notities

NB Hoe kleiner de pannenkoekjes hoe minder de kans op een "double-dip".


Reacties

  1. Door Julie Strop-Hosman

    Hoe prettig is het om dagelijks bij de start van de dag een smakelijk eet suggestie te
    lezen. Wordt zeer gewaardeerd

  2. Dank, dank, dank!
    blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.