Het Schotse ontbijt wijkt in weze niet veel af van het Engelse, dus als we “the morning after the night before” in de ontbijtzaal komen zijn we redelijk voorbereid. Ons hotel heeft net de bokaal “beste ontbijt in Schotland 2009” gewonnen dus dat belooft veel goeds. Het ziet er inderdaad allemaal prima, zei het wat karig, uit en ik start met wat verse vruchtjes en een mager yoghurtje. Er is geen espresso, noch cappuccino voor mijn reisgenoot, dus thee voor Ron en doordruk-koffie voor mij, lekker wat prut onderin de kop! Het buffet is verder niet bijzonder, marmelade, zalm, wat Franse bladerdeegjes, dus gaan we verder à la carte. We laten de black pudding (bloedworst), haggis (schapenmaag of runderdarm, gevuld met stukjes hart, long, lever, niervet en havermout) even voor wat ze zijn, en gaan voor The Scottish bacon sandwich.

Binnen 6 minuten komt er een enorm brood(je) met daarop zeker 250 gram vlees, het merendeel in de oven gegaarde casselerrib, en verder een paar stukjes uitgebakken bacon. Hierop nog een gebakken ei, kijk maar even naar de foto en je snapt dat ik tot 5 uur niets meer heb gegeten. De bokaal ontgaat on seen beetje, en na een korte tocht door deze werkelijk prachtige stad gaan we op huus an! 


Reacties

  1. Door Eric Termeulen

    Geen haggis of black pudding zo jammer dat is toch het lekkerste van een Schots ontbijt waar orgineel ook nog zalm bij hoort
    Maar dat krijg je in de Highlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.