Ik heb het er eigenlijk niet zo vaak over, hoewel ik er aan verslaafd ben, fijne, goede hotels! Ik zit momenteel in Cambodja, in Siem Reap, om de lokale cultuur op te snuiven, inspiratie op te doen en ondertussen ook nog wat goede doelen te steunen, en logeer in zo’n ding!

In Siem Reap gebeurt niet zoveel, behalve dat er natuurlijk het prachtige tempelcomplex Angor Wat staat, wat zorgt voor een behoorlijke toeristenstroom. Er zijn dus best veel hotels, van budget tot het superdeluxe Raffles, maar er stijgt er qua sfeer maar één boven uit en dat is Sala Lodge. Een prachtige tuin iets buiten de stad, waar de eigenaar 12 authentieke houten Cambodjaanse huisjes in heeft neergezet. Huisjes uit alle provincies van Cambodja, daar afgebroken en in deze tuin weer opgebouwd en super ingericht. Verder is er een modern vierkant receptie-bar-restaurant gebouwtje en achterin de tuin een bescheiden maar prima zwembad

Alles is hier fijn. De kamer, simpel maar zeer comfortabel en een feest voor de ogen, de tuin, de pool en last but not least het restaurant.

Groente tempura met wasabi mayonaise, salade van waterlelie-wortels en eetbare bloemen, cake’jes van linzen en zoete aardappel, spinazie en paddenstoelen in mosterdsaus, salade van lotusstelen, gegrilde kip en zoete chilisaus, salade van gesneden rundvlees, paprika en limoen en helemaal bovenaan de lijst van leker de larb sach chrouk, roergebakken morning glory met rul varkensgehakt en oestersaus.

Verder nog wat te doen in Siem Reap…? Zeker, na bezoek aan Angkor Wat kun je daar ook nog in een luchtballon boven hangen, en ‘s avonds is het diner in Cuisine Wat Damnak verplicht, één van de beste restaurants van zuid-oost Azië.

meer foto’s staan op Facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.