…en ik zit er midden in. De voortekenen van het Chineze Nieuwjaar lieten zich in Vietnam al zien, nu in Cambodja is het begonnen en vanmiddag in Hong Kong gaan we kijken hoe de Chinezen het daar vieren. Feit is wel dat bijvoorbeeld in Hong Kong heel veel winkels en restaurants dicht zijn omdat veel mensen Nieuwjaar als een familiefeest zien en er dus een enorme beweging in het land zit. Mensen reizen duizenden kilometers om bij hun familie te zijn, zeker in China.

Hier in Cambodja begon het gisteren met de grootste varkensmarkt van het jaar, duizenden geroosterde varkens vanuit stalletjes, kraampjes, tuk-tuk’s en fietsen, en dat voor mega veel geld want reken dat zo’n speenvarken wat kost.

Ondertussen branden overal voor de deur de vuurtjes, waar constant papier in de vorm van fake bankbiljetten, goudstaven, papier maché etenswaar en hele Mercedessen opgegooid worden. Elke winkel, huis, hut, waar je ook komt, heeft ook een altaartje met offerandes, of een grote uitstalling, alles om de goden te plezieren. Bijzonder!!

Overigens, als je geboren bent in 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945 of 1933 krijg je bij Happyhappyjoyjoy, Oost of West, een bao van het huis!! Happy year of the rooster!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.