Traditioneel maak ik voor Oudejaarsavond een Russische salade, of we nu met 4, 12 of 2 zijn (dit jaar à deux). Ik maak ‘m een dag van tevoren en haal ‘m op de dag zelf 2 uur voor gebruik uit de koeling, als ze nog wat droog is roer ik er nog een lik mayo doorheen. Lekker bij de Gourmet (heb ik ook niet bedacht maar half Nederland ‘gourmet’ op Oudejaarsavond), eigenlijk bij alles!
Zalig uiteinde…
Porties |
|
Ingrediënten
- 300 g aardappels in brunoise* gesneden
- 70 g knolselderij in brunoise
- 60 g wortel in brunoise
- 10 stuks kerstomaat in 4-en
- 8 zure augurkjes fijne brunoise
- 120 g mayonaise
- 3 eieren hardgekookt en gesneden
- 8 takjes peterselie plat gesneden
- zout en peper
- kerriepoeder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Blancheer (kook) aardappel, knolselderij en wortel beetgaar in gezouten water beetgaar en laat op een platte schaal uitdampen (bij koud spoelen onder de kraan verlies je alle smaak)
- Meng aardappel, knolselderij, wortel, tomaat, augurk, eieren, peterselie en mayonaise en breng op smaak met zout, peper en licht met kerriepoeder.
- * brunoise zijn hele kleine blokkies!