Geen gerecht vandaag maar een saus, de onvolprezen mosterdzaadsaus om precies te zijn van culi-held David Chang. Ik hem in de afgelopen 10 (!) jaar misschien wat aangepast maar de basis ligt bij de Momofuku-man.

Het is allemaal heel eenvoudig; mosterdzaad garen in water, rijstazijn en wat suiker en een deel daarvan aanmaken met Japanse mayo, meer mosterd, bosui en augurk. Lekker bij werkelijk alles maar vooral rood vlees of varken van de bbq. Een restje verdwijnt hier de volgende dag ineens uit de ijskast, en de gegaarde zaadjes, een soort goudbruin kaviaar, kun je gekoeld maanden bewaren.

Recept Afdrukken
Mosterdzaadsaus
Maaltijd sauzen
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng mosterdzaad met water, azijn, suiker en zout in een sauspan en breng langzaam aan de kook.
  2. Blijf regelmatig roeren en laat 45 minuten garen. Voeg iets water toe als de zaadjes bijna droog koken. Laat je pickled mosterdzaad afkoelen.
  3. Meng 80 gram van je net gemaakte pickled mosterdzaad met Dijon- en Colman’s mosterd, mayonaise, bosui en augurk en breng op smaak met zout en peper.

Reacties

  1. Door Henny

    Hallo Julius,

    Ik zou het leuk vinden dit recept uit te proberen. maar hoeveel gram mosterdzaad moet ik gebruiken voor dat het is gepickeld? In het recept staat 80 gr gepickeld mosterdzaad … Heel graag advies!

    groetjes,
    Henny

  2. Goed opgelet Henny, ik was het rauwe mosterdzaad vergeten, moet 120 gr. zijn (ondertussen aangepast).
    Ik zou het hele recept mosterdzaad nemen en daar 80 g gepickled van gebruiken,
    de rest houd je maanden goed in de koeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.