Recept Afdrukken
Moelleux aux pommes
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de klokhuizen uit de appels, snijd ze in stukjes en meng met citroensap.
  2. Klop eieren met suiker en vanillesuiker en voeg boter toe.
  3. Klop bloem, gist en zout door het beslag en meng goed.
  4. Meng het beslag met de appels en vul hier een ingevette vorm van ø21 cm mee (je houdt dan wat over voor een 2de vormpje van ø11 cm).
  5. Bak de moelleux 35 à 40 minuten in een op 185ºC voorverwarmde oven en laat afkoelen (het kleine vormpje is na 20 minuten gaar).
  6. Verwarm 100 ml appelsap en laat hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Meng met de rest van het appelsap en smeer met een kwastje over de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.