Recept Afdrukken
Gravlax/gemarineerde zalm
Maaltijd voorgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 dagen
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 dagen
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zorg dat je 2 stukken zalm hebt die op elkaar passen en verwijder alle graatjes.
  2. Meng zout, suiker en peper en draai op in de keukenmachine.
  3. Smeer beide helften zalm in met zout-suiker-peper en bedek 1 helft met de dille.
  4. Leg de andere helft op de dille, bedek met plasticfolie en leg onder druk van een plankje en een pot conserven 12 uur in de koeling.
  5. Haal de stukken zalm uit elkaar, bedruip beide helften met het lekvocht en draai het geheel om, zet weer 12 uur weg. Herhaal dit nog 2 keer (totaal dus 48 uur marineren, minimaal).
  6. Verwijder alle dille en schraap zout-suiker-peper van de zalm. Dep droog, snijd in tranches en serveer met mosterd-dillesaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.