Ik wil vandaag eigenlijk in een klooster lunchen, 10 gangen veganistisch, maar die tent is, naar blijkt, al weken vol. Ik laat het hotel iets anders regelen, ik zal wel moeten want geen hond spreekt hier Engels op straat. Hulde uiteindelijk aan Google Translate, en ik krijg een uur van tevoren keurig een mail met de bevestiging. Ik pak nog even een tempeltje en kom dan in de Insadong 5-gil en moet even zoeken naar het huisnummer.

Ook hier weer niets anders dan het Koreaanse schrift (wat al sinds de 13de eeuw bestaat maar pas sinds 1920 wordt gebruikt), en uiteindelijk vind ik de trap naar boven en kom ik in een volledig lege zaak met overal tafeltjes met ingebouwde inductieplaatjes, waar omheen kamerschermen (COVID of privacy).

De menukaart is weer volledig Koreaans, dus na veel wijzen, Google translate, het maken van dierengeluiden en het uitbeelden van groente denk ik dat ik weet wat ik straks ga bestellen want de rest van het gezelschap blijkt ondertussen net wakker en op weg…

Mijn vriend Min-jun (zo noem ik ‘m want dat is de populairste jongensnaam in Korea op het moment) is wat voortvarender dan ik dacht want op het moment dat mijn vrienden aankomen en ik hem net probeer uit te leggen dat dat zo nog maar een half uur kan duren, komt hij met een karretje vol met alle accessoires waar ik het puur informatief over heb gehad hahaha. We laten het zo en we gaan aan de slag!

Althans, dat dacht ik, dat we dit zelf gingen doen, maar daar hebben we Seo-yeon (inderdaad, de populairste Koreaanse meisjesnaam op het moment) die gezellig de inductieplaat aanzet, de grote gietijzeren pan gaat verwarmen en daar lekker wat rundvet in laat smelten. We hebben 4 verschillende soorten rund, een schaal groente, 2 salades, kimchee natuurlijk en een keur aan smaakmakers en condimenten. Seo-yeon gaat lekker tekeer, verruilt ondertussen de heerlijke ijskoude thee met veel moeite voor warme (hebben ze eigenlijk niet), haalt meer van de verrukkullukke kimchee en houdt ondertussen de vleesjes in de gaten, die ze na garing in stukken knipt.

M’n vrienden vinden het maar een rare vertoning, eten voorzichtig een vleesje, laten de condimenten op een kleine nibble kimchee voor wat ze zijn, duiken wel vol in de rijst, terwijl de reisleider (moi) zit te genieten van de rete-spannende Koreaanse smaken.

Lekkere tent maar neem een tolk mee, dan wordt het nog beter. Verwacht geen gezelligheid, geen wijnkaart, geen prikwater, en geen warme thee, maar wel authentieke Koreaanse BBQ. When in Korea…

믿음미용실. South Korea, 계동 69번지 종로구 서울특별시 KR. 명동칼국수.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.