We (Arthur en ik) zijn een paar dagen naar Parijs, beursje en inspiratie voor de Kauwgomballenfabriek opdoen, en hebben de architecten Branko en Anne (VASD) meegenomen. We staan om 6 uur bij ze voor de deur, en na een bijna-dood ervaring in Belgie (oudere heer kijkt niet naar links en verandert van baan terwijl ik net met 160 langs kom) arriveren we rond 11-en in Parijs. Het doel is zoveel mogelijk eetwinkels (ter plekke eten en/of meenemen) te bezoeken, wat in de buurt van de rue St. Honoré vrij goed lukt. Rond het oude hallengebied bezoeken we vervolgens een aantal kookwinkels waaronder bedevaartsplaats Dehillerin, waarover ik net heb gelezen dat ze regelmatig Duikelman bezoeken om te kijken hoe het nu echt moet. Overigens volkomen terecht dat het Parool Duikelman vorige week uitriep als beste kookwinkel, zeer verdiend! Er komt een lunchmoment aan en we vallen binnen in de voormalige tourist-trap Au pied de cochon. Het is hier behoorlijk veranderd, eten, wijn en service zijn prima.

Ik begin met een stukje huisgemaakte terrine de foie gras met een compôte van vijgen, waarna overdwars doorgezaagde botten waar de warme merg zo uit is te lepelen. Toastje, beetje grof zeezout, heerlijk! Crème brulée toe, fuck Monti! We bekijken nog wat winkels en gaan naar het walhalla van de supermarkten, Le Grand Epicerie, onderdeel van Au Bon Marché. We hebben nog wat tijd over voordat we Branko en Anne op de trein zetten en scheuren nog even langs Fauchon, die net 2 dagen daarvoor de allergeilste bakkerij ever hebben geopend. Je weet niet wat je ziet, een must-see als je in Parijs bent. Na een paar bouchon’s (files) droppen we onze medepassagiers achter het Gare du Nord en rijden we naar ons hotel.
Het Kube hotel ligt vlabij de Porte de la Chapelle, in een beetje shabby buurt, maar is helemaal top. Comfortabel, cool en geweldige caiparinha’s met rode vruchten (limoen, limoensap, verse rode vruchten, geconcentreerde vruchtenpulp, rietsuiker en Grey Goose sinaasappel wodka). In de bar draait s’avond’s een DJ en op vrijdag loopt daar ook nog een gitarist doorheen. De kamers zijn niet te groot, maar sereen en comfortabel, het bed is top, valetparking en een garage, wat wil je nog meer!! Op de eerste verdieping is ook nog een icebar (bar in een vriescel gevuld met blokken ijs) waar je in een geleende parka voor € 35.= een half uur onbeperkt wodka mag drinken.
We checken in, koffertje naar de kamer, caiparinha (of is het een caiparovska, met wodka) en op naar het volgende programmaonderdeel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.