Ik vind het altijd fijn om ergens te slapen onderweg naar de sneeuw, de lange rit breken en ook een soort lekker begin van de vakantie. In “the old days” was ik dagen bezig met een selectie van sterrenrestaurants, liefst 3 (sterren) om de volgende dag het parkeerterrein af te rijden met een mooie ervaring rijker en een heleboel geld armer (ook wel eens een illusie!).

Dat doen we deze keer anders. Ik heb geboekt bij wijnmaker Olivier Leflaive in het hart van de Bourgogne (Puligny Montrachet) die daar een klein hotel en een table d’hote heeft. Prima en vooral ruime kamers voor niet teveel, en beneden een menu’tje van € 25,=, ja, ze bestaan nog.

Leflaive_sla

Pompoencrème met stukjes spek als amuse, gemengde salade vooraf, daarna eend of kabeljauw, beetje kaas en een créme brulée of coulant au chocolat toe (okay, de coulant is net te ver en loopt niet meer…). Allemaal niet bijzonder maar prima te eten. Maar dan…

..starten we het diner met, op advies van Olivier, zijn Puligny Montrachet 2007. Geen speciale cuvee, maar zijn gewone “huis-Puligny” à € 42,=. Prachtig en elegant glas wijn.

Leflaive_eend

Bij het pièce blijven we bij het wit, de man maakt eigenlijk niets anders, en gaan we voor de Meursault 1er Cru Poruzots 2008, die lachend naast de eend blijft staan. Heerlijke wijn, tikkie boers, vleugje stront, precies waar ik van houd.

Van de Puligny liggen er ondertussen 6 in de kelder, heel netjes tegen de winkelprijs. Zeer aan te raden stop op weg naar Côte of Alpen.

http://www.olivier-leflaive.com/hotel/chambre/

Leflaive_zelf


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.