En dat was het, tjemigdepemig. 2 weken geleden dacht ik nog “waar ben ik aan begonnen”, maar ineens begon het te lopen. Uiteindelijk zaten we op 206 man, en 40 crew! Lange tafels met papier, veel rode slingers en servetten, de ongelooflijk coole film van Alain en heerlijke “bulles” van Gilles. Lange rij voor de deur, natuurlijk gaat 1 van de 2 pinmachines in de shit, maar geen nood, met een glaasje bubbels in de hand komt alles goed. Half acht iedereen binnen, tijd voor de film, tijd voor het diner. Ron heeft 2 dagen zelf in de keuken gestaan en de heerlijkste warme en koude Vietnamese happen gemaakt. Heerlijke rolletjes met crabsalade, gefrituurde loempia’tjes, rauwe loempia’tjes en een superdippie. Eerste echte gerecht aan tafel is à la minute gemarineerde zalm met zoetzure groente en de lekkerste dressing ever. Citroengras, citroenblad, een zuurtje, een zoetje, alsof ik midden in Saigon sta. Zo lijkt het ook wel aan tafel, het is direct een wilde boel. De zonen van Alain, Tom en Andres draaien met 2 vrienden plaatjes, afgewisseld met optredens van een super- band met zangeres Sabien Jilesen. Gilles schenkt ondertussen een speciale KIDS cuvée uit Limoux en de meisjes van het ROC rennen af en aan. Eerste gerechtje was koud, tweede is warm, dus aan de bak. Zeebaarsfilet uit de oven op in soja gegaarde witte kool, met zwarte bonen en ander lekkers. Het gaat als een raket, onder aanvoering van dirigent Ron, die zich ontfermt over de saus (de chef doet altijd de saus, Alain….). het blijkt ondertussen dat we gatecrashers hebben, want bij 206 gasten aan tafel, en 210 zeebaarsfilets komen we er toch 4 tekort. Rara….. 

De dj’s hebben pech, maar we maken het goed met gedeelde vis en extra kool. Pièce is een originele Pho, ofwel de nationale trots van Vietnam. Krachtige kippenbouillon met citroenblad, citroengras, gember en garnituur van gegaarde kip, wortel, noodles, bosui en grote garnalen. De borden gaan droog maar warm naar tafel waarna sur place de bouillon er overheen gegoten wordt. Even over de bouillon, ere wie ere toekomt, Alain, is de koning, wat zeg ik de keizer van de bouillon. Hij is werkelijk briljant en Ron en ik hebben voordat het diner begint de man al een liter op tijdens het proeven. Die liter komt ons duur te staan als we aan het einde bijna niet uitkomen, maar gelukkig zwerven er nog wat kannen door de zaal. We hebben Alain een beetje geplaagd met zijn bouillon, maar vraiment chèrie, merveilleux!! Door met grote plateau’s Franse kaas, typisch Vietnam (serieus, evenals stokbrood!) waarna een vanilleijsje met amandelroom en jam van bloedsinaasappel en earl grey thee. Ondertussen hebben de aanwezige kinderen, met Max Deenik als de grootste verkoper, loten verkocht voor de loterij en nadert het uur U. Achtereenvolgens gaan alle prijzen er uit. Dineren bij Eau de Vie, dineren bij Visaandeschelde (2x), varen met een sloep van Het Bosch (fully catered), dineren bij Aan de Poel, slapen en eten bij Lute, slapen en eten bij Marco aan het strand, slapen eten en skiën bij Hotel Wetterstein in Seefeld, kookboeken van de chefs, kadobon van € 250 van Studio Bazar, en als klap op de vuurpijl een diner aan huis gekookt door Alain, Ron en mij. Carlos wint de hoofdprijs en gaat volledig uit zijn dak (“ik heb nog nooit wat gewonnen…”), goddank blijkt hij over een fantastische keuken te beschikken. De band zet weer in, de zangeres, alsmede alle Gooische meisjes, klimmen weer op de tafels en het feest gaat weer lekker door. Wauw!! 
Onze dank gaat uit natuurlijk uit naar Ron en Alain, helemaal top wat deze mannen hebben gedaan. Maar ook Menno, Barry, Joris (koks), Gilles (Bacchantes), John (Heman verhuur), Sabien, Vincent en Werner (The Band), Tom, Andres en Damian (de d.j’s), Erna (van het ROC) en haar dames en heren, Isabel (deco en steun en toeverlaat), Janine en Inez (Smart Kitchen gastvrouwen), Sandra en Jessica (dames uit SB3-Laren), Martijn (gastpresentator), Maarten, Florine en Elisabeth (Smart-crew), Douwe (de afwas), Rooslinde en Roel (opruimen de volgende dag) en Dennis (fotograaf, alle beelden zijn van hem!), en natuurlijk alle gasten!!! 
DANK-DANK-DANK-DANK-DANK-DANK



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.