Laatste episode vandaag, en het begint meteen wat minder. De enige dissonant tijdens de hele lunch is het gerecht van rode biet, rode appel, zuring en kappertjes. Rare zuren, wonderlijk geheel.

Hoofgerecht is musk os, grote behaarde os uit Groenland, wat we met een soort Eric de Noorman mes moeten snijden. Wat ik helemaal vergeet te vertellen is dat Noma uitsluitend lokale (Scandinavische) producten gebruikt, en aan tafel wordt beweerd dat dat voor een deel ook door de overheid wordt gesponsord. Prima!! Os dus, werkelijk prachtig, met een crèmesaus met maltolie, kappertjes en puree van zaden en noten (goddelijk) alsmede een kleine voorjaarssalade. We drinken er een glaasje Coche Dury pinot noir uit de Bourgogne bij (F, 2003), die ook prima past bij de kaas (3 jaar oude Svendbo, Troldhede ask en blauwe kaas van Høgelundgård ui Sønderjylland, je weet wel..). Oh ja, en laat ik niet die crispy in roomboter gebakken plakjes roggebrood vergeten…. Eerste toetje is een mousse van yoghurt met granité van zuring, nougatine en venkelzaadjes, waarna walnotenijs met walnotenpoeder, poeder van gedroogde bosbessen, en bevroren poeder van room. Wow…. (er wordt meteen weer gebeld met een Nederlandse keuken hoe dit kan). De aandacht verslapt bij het Øllebrød, roggebrood in bier met melkchiffon en skyr (soort Bulgaarse yoghurt, maar dan uit Ijsland), totdat we een hap nemen. Lang verhaal kort, opstellen in rijen van 3 en van mijn part zwemmen naar Kopenhagen!!
We sluiten de lunch redelijk amechtig af op een bankje op de kade voor de deur, waarna Marco en ik een taxi naar het vliegveld nemen. Hans blijft een nachtje slapen, maar gaat eerst maar eens een wandelingetje maken…..


Reacties

  1. Door JEM

    de vrouw van de duitse chirug heeft ons nog een keertje met de auto teruggebracht terwijl
    “Opa Adriaan” zijn leven waagde om de Prodzney 2 naar Almadraba terug te varen….. alsof het gisteren was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.