Ik ga met m’n vriend Ron naar Noma in Kopenhagen en omdat we allebei niet geboosterd zijn gaan we gezellig met de auto. Uurtje of 8 rijden als je een beetje doorkart, dus we besluiten om 16:00 te gaan en in Hamburg te stoppen. Aldaar aangekomen heeft de chef het poeppiesjieke Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten gereserveerd waarin je niet alleen door de gangen verdwaalt richting kamer maar dat in de kamer ook nog zomaar kan gebeuren.

Het hotel heeft meerdere inpandige restaurants en we gaan naar Nikkei Nine, Japans/Peruaans in de kelder. Corona lijkt hier niet te bestaan, het is er stampvol en we worden door een aardige mevrouw voorzien van een drankje. Sharen is hier het idee, lekker in de corona, maar na een middag in de auto durf ik het aan.

De tiradito (vis in spicy saus) met coquille, sudachi (citrus) en avocado is superlekker, de yaki beef gyoza met spicy dashi nog lekkerder,

maar de Nikkei ceviche met aji Amarillo steelt de show. Er komen wat hippe sushi rollen, met veel sanshopeper en gefrituurde spulletjes, prima,

en daarna een klein stukje Japanse A5 wagyu wat je zelf even op een heet plaatje (soort steengrillen) moet leggen. Leuk en lekker maar niet speciaal.

De koji black cod met gember-peterselie chimichurri is weer superlekker en zo ook de Iberico secreto met gerookte aubergine, waarvan de foto zo is bewogen, het zal de sauvignon blanc van Cloudy bay zijn, dat ik die jullie onthoud.

Prima adres, lekker eten in een kosmopolitische sfeer (alleen maar mooie mensen, behalve die 2 kokkies uit NL).

Nikkei Nine | Neuer Jungfernstieg 9 | Hamburg


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.