Als je ergens gaat eten waar het 2 weken open is loop je de kans dat je nog wat kinderziektes tegenkomt, doe ik dus eigenlijk nooit. Omdat ik voor de opening van Mercat, in het oude Panama, ben gevraagd en die dag niet kan, pak ik de eerste kans, in dit geval met Peter van Panorama, om er naartoe te gaan, en dat is na 2 weken…

Prachtig nieuw interieur van Concrete, eenvoudig doch smaakvol, beetje in de lijn van Mazzo, met veel potten, flessen en blikken comestibles in de wand, maar het heet Mercat en ze willen een beetje de uitstraling van La Boqueria, de overdekte markt, in Barcelona. Groot verschil met die markt is dat er slechts 2 gasten (lunch) zitten, en dat dat zo blijft, maar het is dan ook de 2de week…

Kroketjes van Iberico, kroketjes van calemares (!), Iberico en Serrano, pan con tomate, gemarineerde champignons, er is van alles op gebied van tapas, en volgens Spanje-kenner Peter is dat allemaal prima. We drinken er een glaasje verdejo bij en die is ook prima. Hoofdgerecht is iets minder prima, ik twijfel even over de paella, maar ga voor de fideuà, een soort paella maar dan op basis van pasta. Deze is gemaakt van een soort holle spaghetti, die meer lijkt op macaroni, en is te gaar en niet op smaak. Het garnituur, mosselen, kokkels, kip en stevige gamba’s is prima, maar de schotel zelf mist de smaak van de schaaldieren/visbouillon waar de pasta in gaar gemaakt moet worden. Niet te gaar..

Ondertussen hebben we een prima middag, bespreken we de Culinaire Panorama waar ik gast-hoofdredacteur van ben en die 2 oktober uitkomt, en maken we de pallen voor het daaraan gehaakte feestje.

Mercat, ik ga zeker terug, maar ik laat ze even op gang komen, en de volgende keer neem ik toch de paella.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.