Het leven bestaat uit keuzes…..Ik kies er voor dit jaar bij Peck in Milaan alleen olie en azijn te kopen, niet een ruime 24 uur ongekoeld met allerlei vers spul te slepen, maar de zaterdag na thuiskomst lekker bij de Lindenhoff Marché in Baambrugge te gaan shoppen. Zonder vooraf gemaakt plan, gewoon lekker in het mandje (het worden er 2) gooien waar je zin in hebt. Ik begin altijd bij het vlees, ik heb nog een staartstukje liggen van de voortreffelijke slager Dalmulder uit Muiderberg, dus het worden een Bresse kip en riblappen van het Gasconne rund. Door richting groente, en dan vooral de “vergeten” kant, dus peterseliewortel, oerwortel, pastinaak, Cevenne uien, Lautrec knoflook, de lekkerste Datterino tomaatjes en dagverse eieren uit Vreeland. Achter de groente is de kaas, waar deskundige Rick, Münster, brie de Melun, Lindenhoff opleg, Rocamadour en mimolette in m’n mandje gooit, waarna ik met en pak beurre cru a la baratte bois uit Noirmoutier onder mijn arm naar de kassa loop. Ratte aardappeltjes, potje stoofperen, geroosterde bieten, bio tagliatelle, het komt allemaal langs de kassa. En brood Van Menno natuurlijk…..

Na het schrikmoment, je kunt er pinnen, loop ik (boer) Ben tegen het lijf die nog wat met me wil bespreken. Binnen no time zit ik in een tot wijnkelder omgebouwde gierkelder aan de Hongarse Gal Tibor en hebben we lol. Thuis aangekomen, uren later, loopt alles toch weer anders zodat ik ’s avonds uiteindelijk het staartstukje van Dalmulder in de oven gooi. Top! De zondag, ondanks een soort koude koorts/buikgriep aanvalletje, het leven gaat gewoon door, is het de tijd voor het prachtige Gasconne rund. Uren stoven in bouillon, rode wijn, kruiden, laurier, (oer)wortel, ui, zo klassiek als de pest, heerlijk. Het hele huis ruikt ernaar als mijn 2,5 kilo vlees langzaam verandert in een delicatesse. Wat ga ik er mee doen???? Gelukkig belt Cit en zitten we om half 7 met 3 grote en 6 kleine (die langzamerhand ook gewoon als gemiddelde bouwvakkers eten) aan de stooflappen, gekookte Ratte aardappeltjes, geroosterde bieten met balsamico, tomaatjes met affiorato en puree van peterseliewortel.Toe in roomboter en rietsuiker gebakken appeltjes met zelfgedraaid (echt zelf want de ijsmachine vriest wel maar draait niet..) vanilleijs. Life’s good!!!!!!



Reacties

  1. Door P.Zwart

    Heb genoten van al de verhalen, mooie foto’s van al dat heerlijke eten, en al de informatie. Een heel fijn druk leven. Ga zo door om ons ook mee te laten genieten. Geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.