Gisteren ben ik 15 jaar geleden met Isabel getrouwd (en zij met mij). Reden om dat te vieren? Natuurlijk, holy meck wat een mijlpaal? Lekker dus “en famille” naar Lakes, de nieuwste zaak van de Fitouri’s (wie kent ze niet, Kersentuin, Proeverij, Tante Koosje, Bij Mette, Fitou, 30 jaar culinaire ervaring in één zin!) Enfin, in een monumentaal Dudok pand aan de rand van Hilversum zetelt nu Lakes, gerund door zoonlief en Erik de Boer (voormalig Tante Koosje en de Nederlanden) waar we lekker aan het terras aanschuiven. Snackjes bestaan uit flinterdunne koekjes met karweizaad en grof zeezout, bepoederde pinda’s en een mini-muffin van zwarte olijven. We drinken een glaasje bourgogne blanc “Les Herbeux” van Caillot (F, Meursault, 2004) en krijgen 2 amuses in kleine glaasjes. Een mousse van venkel met gelei van sinaasappel in de ene, een bouillon met bleekselderij en schuim van gerookte tomaat in de andere. Eerste gerecht is een mediterrane terrine van groentes met langoustine en gedroogde tomaat, en we schakelen over op een waanzinnige wijn, Ca del Bosco duemilaquatro, ofwel een prachtige chardonnay om de hoek vandaan bij Gualtiero Marchesi in Erbusco (I, 2004). Tussengerecht is een stukje rogvleugel met tapenade van tuinboontjes en olijven, met witte asperges, aspergevelouté, anijschampignons en basilicumolie. Klein minpuntje alleen, buiten de timing, trek vooral de hele avond uit…, is de verlichting. We zitten buiten en om 22.00 uur zie je niet meer wat je op je bord hebt. Ik heb alleen de iPhone (geen flits) dus verder geen plaatjes. Hoofdgerecht is lamscarré uit de Lozère, met cèpes, poivrade en knoflookjus met een glaasje Spätburgunder van Pfalz (D, 2006). Max vindt het te lang duren dus we slaan de toetjes over, en na een décafé verkeerd gaan we huiswaarts.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.