Het is vandaag International Garlic Day, vandaar dat we dat vieren met onze kip met citroen en knoflook, een receptje dat ik ooit vond in een boek van Montignac. Wie niet van knoflook houdt, ik ken ze (MW), sla dit lekker over en maak vandaag wat anders.

Wie wel gek is op knoflook (JJ) maakt dit gerecht en zuigt de gare teentjes tussen de vliesjes van de bollen weg (en alles wat er over is smeer ik de volgende dag gewoon op de boterham, want dat zou kostelijke zonde zijn…).

Recept Afdrukken
Kip met citroen en knoflook
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en bak ze, samen met de knoflook en citroenen in een braadslede aan in de olie.
  2. Giet de opgewarmde bouillon over de kip en zet samen met de kruiden 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  3. Controleer de gaarheid door een satépen in het gewricht van een kippenbout te steken, als er roze vocht uit komt moet de kip nog wat langer.
  4. Direct serveren, of onder punt 2 slechts 30 minuten in de oven zetten, laten afkoelen, en later nog 30 minuten op 180°C opwarmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.