Ik ben op Food-safari met mijn vriend Marco, doen we wel vaker, en ik pik hem op bij Europizza, waar we niet naar binnen gaan. We starten bij de chocolademeisjes van Chocola La Land, wat zo bijzonder is dat ik daar een andere keer op terugkom, beloofd! Daarna gaan we door naar deLighthouse, een jongen die kombucha maakt, met een tweede jongen in zijn kielzog die waanzinnige patisserie maakt, ook heel bijzonder, kom ik ook later op terug. De eerste food-ervaring van de safari hebben we bij Coba.

Tijdens de laatste safari hebben we hier met de neusjes tegen het raam van de voordeur gestaan, ze zijn dicht op woensdag, maar nu wordt er op ons gerekend, we krijgen staanplaatsen maar aan de passe, en binnen 5 minuten komen er twee krukjes. Het is beredruk, ik begrijp dat Coba meestal 2 weken van tevoren op vrijdag vol zit, maar een belletje van de vrienden van Europizza deed wonderen, we staan in het hart van een sizzling heksenketel waar de chef direct voor ons aan de slag gaat.

De tostada de ceviche lubina; zeebaars-ceviche gemarineerd met mandarijn, habanero en vanille, met macha-olie (olie met pepertjes en pinda) met geroosterd maisblad, mayonaise van zee-egel en geraspt ei (ei eerst gedroogd op suiker-zout), is een lekkere starter en maakt ons klaar voor het grote geweld.

De à la minute afgebakken en in elkaar gezette taco de suadero; taco met brisket (zachtgegaarde runder-puntborst), chipotle en geconfijte ui is bizar lekker, en heeft precies de juiste ‘vlam’ (alles wordt hier trouwens à la minute gemaakt en ‘gebouwd’)

De tacos de pastor à la plancha; op de plaat verwarmde procureur met jalapeño en ‘natuurlijk’ ananas is zo nog lekkerder maar de regelmatige lezer kent mijn voorkeur voor varkensvlees.

We hebben 3 taco’s geproefd en moeten eigenlijk verder, the night is young and fresh, maar ik vraag de chefs toch even welke taco we hebben gemist?

Taco de lengua; een taco met een dikke plak kalfstong van de plancha, salsa met tomatillo, salsa-macha en komkommer, maakt het feest compleet. De charmante Mirthe (de bazin) laat ons uit (niet voor de laatste keer, ik kom hier zeker terug), op naar het volgende adres (Appolonia)…

Coba Taqueria|Schaafstraat 4|Amsterdam

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.