Van de kip is kippendij favoriet bij mij, en die lekkere sot ‘y laisse natuurlijk (“het is de zot die het laat zitten”), die kleine stukjes kip onder het karkas…

Kippendij dus, mag met bot maar ik ben niet zo’n kluiver, dus voor mij lekker ontbeend. Even aanzetten en al gauw afblussen met witte wijn, bouillon en room. Pruttel-pruttel-pruttel en klaar.

Koken is niet moeilijk, echt niet, en dit is echt superlekker.

Recept Afdrukken
Kip in witte wijnsaus
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak ui glazig in olie in een braadpan, voeg knoflook toe en laat nog een minuut garen.
  2. Bestrooi kip met zout en bak om en om lichtbruin.
  3. Blus de aangebraden kip af met witte wijn, breng kort aan de kook om de alcohol in de wijn te verdampen, en voeg warme kippenbouillon en room toe.
  4. Breng de kip tegen de kook aan en laat 30 minuten garen met de deksel half op de pan.
  5. Controleer na 30 minuten de garing van de kip en de dikte van de saus. Eventueel kun je de saus nog iets in laten koken, als de kip al erg gaar is haal je die er even uit en kook je alleen de saus in. Breng vlak voor het serveren op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.