Running gag in mijn boeken-fotoshoot-crew is “is er nog ananastaart…?” Een paar jaar gelden maakten we de BBQ-bijbel waarin deze taart, toen nog liefdeloos cake genoemd, was opgenomen en Aram heeft ‘m wel 3 keer moeten maken. Niet omdat hij mislukte maar omdat hij zo enorm lekker was.
Gekarameliseerde ananas met suiker, bloem en ei, oh ja en goddelijke vanille. Niet meer te betalen dat spul na een tyfoon in Madagaskar waardoor alle bomen en struiken zijn verwoest. De wederopbouw duurt zomaar 8 jaar en daar madagaskar verantwoordelijk is voor 80∞ van de wereldproductie van vanille is dat en behoorlijke klap.
Je hebt tonkabonen, er is synthetisch vanille-aroma, maar er gaat niets boven the real thing…
Dit recept staat, weliswaar geschikt voor de BBQ, in mijn BBQ bijbel ©Julius Jaspers
Porties |
|
- 50 g boter
- 200 g bruine basterdsuiker
- 1 ananas in ringen zonder kern
- 6 amarene kersen optioneel
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 1 vanillestokje doorgesneden en uitgeschraapt
- 50 ml ananassap
- 100 g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- zout
Ingrediënten
|
|
- Smelt boter in een skillet, voeg bruine suiker toe en meng, haal van het vuur en bedek de bodem met plakken ananas. Vul ieder ringgat met een amarenekers (optioneel).
- Klop eieren met suiker tot een witte massa, voeg vanillemerg en ananassap toe en meng met bloem, bakpoeder en zout. Klop tot een stevig beslag.
- Giet het beslag over de schijven ananas en bak 45 minuten in een op 170ºC voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen tot handwarm en stort op een schaal.
gisteren de ananastaart gemaakt. Superlekker!