Eindelijk was het zover, mijn Kids-catering naar aanleiding van een veiling.
De voorgeschiedenis;
In 2004 zijn Cit (Alexander) en Wilma met hun kinderen meegereisd als modellen voor foto’s Smart Cooking 3. In Saigon en Maleisië ontpopten zij zich tot meer dan modellen, 4 personal assistants en een cheffin productie, aankleding, grimmeuse en bovenal moeder overste. Een geweldige tijd, zekker ook door een volle dag te koken met onze 30 weeskinderen in Saigon. Bij thuiskomst wilden ze mij bedanken en hebben ze een groot diner georganiseerd voor vrienden en familie. Iedereen kocht een plek, ik kookte een potje aziatisch, en als klapstuk veilde Job (Ubbens) alle door mij meegebrachte tafelbenodigheden. Een waanzinnig succes, met een ruime € 5000.= op de eindteller. Tijdens en na het diner bleek dat er dubbel zoveel mensen hadden willen komen, maar te kort dag en al snel vol, dus besloten we direct het nog een keer te herhalen. De tweede keer was zeker zo geslaagd en nam mijn trouwe kameraad Steven het houtje van Job over. Hij trok in een moordend tempo al het geld uit het aanwezige publiek hun portemonnaie en veilde als klap op de vuurpijl de chef zelf. Ideetje van Wilma:” Juul, ik weet dat je nooit meer catering doet, maar wil je één keer een uitzondering maken?”. Einde van het verhaal was dat Paul mij voor een keurig bedrag heeft behoed met potten en pannen af te reizen naar Bloemendaal, Berkenwoude of Brielle, en ik vrijdag lekker in Bussum heb gekookt. Myrthe stond naast me aan de vuren, en Willem en Didier in de bediening (allebei 12). Menu: viskoekjes (natuurlijk), zalmtartaar met gember en tempura van aardappel met chilimayonaise als amuses. Thais vissoepje met zeebaars en garnalen om mee te starten, waarna penang neua, zeebaars in rode curry, gemarineerde varkensbuik, spicy garnalenburgers, Koreaanse auberginesalade, haricots verts met citroen en munt, gewokte bosuitjes met soja, en rijst. Toe de tropische syllabub, en natuurlijk de KIDS wijnen, werkelijk perfecte (en betaalbare) wit-rosé-rood van Domaine de Valensac (Gouden Ton).
Een mooie avond, éénmalige catering-oefening, hoewel ik in een vlaag van verstandsverbijstering mezelf weer te koop heb gezet. Voor het goede doel! Over goede doelen, Wilma sloot de projecten voledig in stijl af met een grote cheque, de tweede avond heeft meer dan € 8000.= opgebracht, waanzinnig! Volgend jaar help ik haar, met een Smart diner voor gehandicapte sporters. Ik houd je op de hoogte.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.