Ferry heeft via Otto Lenselink een uitnodiging geregeld op één van de drie estates van Pierro Antinori. 140 km van onze hacienda ligt hun meest zuidelijke estate, Guado Al Tasso, waar ze 4 wijnen maken; Vermentino (wit), Scalabrone (rosé), Il Bruciato (rood) en het paradepaard, de Guado Al Tasso. De ontvangst door de charmante Elena is meer dan hartelijk, en na een espresso gaan we het veld in. Druiven kijken, de galopeerbaan want één van Pierro’s dochters is paardengek, we bezoeken de varkens voor eigen gebruik, de ontvangst goederen (waar de druiven binnenkomen), de rvs vaten en uiteindelijk de kelders met het kapitaal, de French en USA oak barrels.

Als de tour erop zit staat de tafel in de tuin al klaar, 2 soorten salami en een lardo, van die eigen varkens dus, en koele Vermentino. 3 verschillende foccacia’s, omelet, het kan niet op, en we moeten nog aan tafel. Binnen beginnen we direct met de pasta, soort harde canoli’s met ricotta, courgette en tomaat, en Robert laat voor één keer zijn kaasaversie voor wat ie is. Hoofdgerecht, met de 2 rode wijnen, is gestoofd hert, van eigen bodem, langzaam gegaard in de Roner. De Guado Al Tasso uit 2007 is er perfect bij, hoewel er stemmen opgaan dat de Il Bruciato meer een allemansvriend is. We besluiten de heerlijke lunch met warme appeltaart met een bolletje ijs, supersimpel maar weer dik in orde. Een ontvangst zoals je die zelden krijgt, alsof je bij iemand thuis bent, top! We duiken nog even het winkeltje in, scoren nog wat Vermentino, èn een magnum Guado Al Tasso, en scheuren terug naar Porto Ercole. Wat zullen we vanavond gaan doen…..?



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.