En dat in hoofdletters… Maar ik fuck wijn helemaal niet, maar mijn twee vrienden Ronald Giphart en Ronald van de Streek wel een beetje, althans in hun podcast die dan ook zo heet. Fuck Wijn gaat over bier, en alles daar omheen.

Giphart behoeft weinig introductie, gerenommeerd schrijver van o.a. Phileine zegt sorry, maar ook van Boekenweekgeschenk Gala (2003, 720.000 exemplaren!). Hij heeft meerdere kookboeken op zijn naam staan, waaronder een boek met Jonnie en Sergio waarbij hij zich als schrijver staande houdt in de keukens van deze 2 krachtpatsers. Mooi Boek!

Van de Streek is een Utrechtse bierbrouwer volgens het jongensboek. Begonnen met zijn broer op een bovenkamertje, uitgeweken naar andere brouwers (waar je dan “keteltijd” kunt inhuren) om uiteindelijk in 2017 een eigen Vandestreek brouwerij te starten in Utrecht. Noemenswaardig is hun succesnummer Playground non alcoholic IPA. De mannen maken dus een podcast over bier, waarbij ze om de week een BN’er uitnodigen waar ze mee proeven en praten, over bier dus. Deze week konden ze geen BN’er vinden en omdat Ronald een paar jaar geleden in onze show Klinkt Smakelijk was werd ik keurig teruggevraagd.

Het gaat vandaag over quadruppel bier waarbij we o.a. Ongelovige Thomas van Jopen bier uit Haarlem proeven. Voor de exacte wetenschap èn de uitslag van de proeverij verwijs ik je naar de podcast https://fuckwijn.nl die binnenkort online komt, maar feit is dat we een gezellige middag hadden en ik weer wat bierkennis rijker thuis kwam. Om dat te vieren trok ik maar snel een van mijn net binnengekomen èn favoriete wijnen open…

Fuck wijn…, en bier, en gin tonic, en espresso-martini’s…, drink gewoon waar je op dat moment zin in hebt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.