We gaan aan tafel, en ik zit naast mijn lieve vriend Alain en een journalist van Misset, en tegenover Alain zijn 2 zonen en de burgemeester van Ouderkerk. We starten met een granité van wortel en passievrucht, met tomatensalsa en crème van yoghurt en basilicum, waarbij een glaasje riesling van Trimbach, cuvée Fréderic Emile (F, 2001).

De stemming komt er direct in en het gaat over Ajax en de Arena, eten in Spanje en Vietnam, de Haarlemmermeer (vorige post van mevrouw de burgemeester), Limoux, nog meer over eten en we genieten van het volgende gerecht, een salade van heel licht gerookte zalm met tartaar van oester, schuim van yoghurt en jeruk purut (citroenblad), en bonitovlokken. Toeval bestaat niet, maar alles maakt een hele lichte en vooral frisse indruk, die bevestigd wordt na het proeven. Laat ik daar nu net een boek over aan het maken zijn (vandaag 3de shootdag, het gaat helemaal te gek). Door weer, er wordt een goed tempo aangehouden, met snijbiet gemarineerd in knoflook en citroen, met een krokante garnaal in pankovlokken, vinaigrette van tomaat en basilicumzaad en een crémonaise van yoghurt, terwijl er een “Ottje” wordt ingeschonken, Chateau de Selle, rosé, van Domaine Ott (F, 2007). Omdat ik maar 4 foto’s per bericht kan “laden” , en ik ook niet zoveel tijd heb vandaag, besluit ik met de zeebrasemfilet met groentetjes, kleine gnocchi van pandanrijst, rouille en jus van schaaldieren, en een foto van de keukencrew van afgelopen zondag. Ik denk dat Ron net even met een klein radiootje aan z’n oor stond. Morgen deel 3 dus!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.