Eten bij Marco in Elzenduin Beach is altijd een belevenis, en zeker in de eerste paar weken van het strandseizoen als de volledig nieuwe kaart net is ingegaan. Elzenduin Beach is gehuisvest in een strandtent net voor de duinen op het strand van Ter Heijde (tussen Kijkduin en Hoek van Holland) en is geopend van april tot oktober (Hotel Elzenduin, zelfde eigenaar, 50 meter achter de duinen, is het hele jaar geopend). Ieder jaar wordt de hut in maart weer opnieuw opgebouwd, helemaal geschilderd, waarna Marco en zijn (jonge) team vanaf april gaan knallen. Ik ben vandaag in goed gezelschap, Robbert (Aan de Poel), Ferry (Het Bosch), Gilles (Bacchantes wijnimport) en Henk Tuin (nestor, “voor alles & nog wat in verband met koken”) hebben de tocht naar het Westland gemaakt en het is direct feest. Marco besluit vrijwel de volledige kaart in mini porties voor ons te koken en probeert bij iedere gang ook nog een passende wijn te vinden (dit levert veel halve flessen wijn op die retour gaan richting keuken, maar ik denk dat niemand er daar een probleem mee heeft). Om het verhaal een beetje leesbaar te houden noem ik in chronologische volgorde de gerechten en de wijnen op, anders zijn we zo de draad kwijt.

Rauwe coquille met lardo, ansjovis, borage (komkommerkruid) en vinnaigrette van oester en kaviaar.
Riesling van Herman J. Wiemer, Finger Lakes (USA, state of New York, 2006)

King krab met avocado, pomelo, rijst, gelei van yuzu, appelbloesem, krokantje van appel en vinnaigrette van citrus.
Riesling Smaragd van Loibenberg (A, 2006)

Rauwe makreel met appel, tamarinde, yoghurt, gelei van komkommer en “vintage” soja.
Pinot Blanc “Fossiles” caves Albert Duhr (L, 2004)

Langoustine met papaya, augurk, dashi, bonito en groene kruiden
Knipser Pfalz, Chardonnay & Weißburgunder (D, 2004)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.