Ik wil natuurlijk best weten wat anderen doen qua barbecuën en grillen voordat de Julius Bar&Grill opengaat en zo togen we een paar weken geleden met een kleine delegatie G6-ers naar De Marathon op de Marathonweg in Amsterdam. Even een kleine stap voor- of achteruit na de waanzinnige amuses daarvoor tijdens de boekpresentatie bij Aan de Poel (wow, wat was dat weer goed geregeld) maar dat maakt niets uit.

Grote zaak van de uitbaters van o.a. Odessa met een open keuken met 2 prachtige Big Green Eggs. Gezellige huiskamersfeer ondanks het formaat en miraculeus aardige bediening. De wijnkaart kan nog wel wat input gebruiken, zeker boven het segment € 30,= maar misschien zijn we wel gewoon verwende drinkers (weet ik trouwens wel zeker!).

We nemen vooraf wat uitstekende charcuterie van het huis, een royale plank met worst, ham, rillette en olijven (heb zelf altijd liever een zuur augurkje met al dat vet) waarna we voor alle vleesgerechten gaan (procureur-kip-sukade-black angus). Omdat er niet wordt verteld (en wij het niet vragen) dat er garnituur bij zit, bestellen we extra sla en friet, waardoor de tafel ineens uitpuilt met die sla en friet, èn witte kool, èn spruitjes. 

De procureur wordt geserveerd met een soort ijskoude scoop mousse de volaille waar ik erg aan moet wennen, maar de black angus is zo lekker dat we die nog 3 keer nabestellen…

Supergezellige zaak, ik had het al over de bediening, met lekker eten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.